Tilaus- ja toimitusehdot

Lelulaatikko.com toimitusehdot

1 Yleistä

1.1 Lelulaatikko.com on Rubberwilly Oy:n (Y-tunnus 2846824-6) (jäljempänä ”Myyjä”) ylläpitämä verkkokauppa. Myyjän tarkemmat yhteystiedot ovat saatavilla Lelulaatikko.com -sivustolla. Näitä sopimusehtoja sovelletaan Myyjän ja sen asiakkaiden välisessä kauppasuhteessa. Asiakkaan on hyväksyttävä nämä toimitusehdot voidakseen tehdä tilauksen verkkosivuston kautta. Hyväksymällä toimitusehdot asiakas sitoutuu noudattamaan toimitusehtoja kokonaisuudessaan. Myyjällä on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia sopimusehtoja, jotka ovat luettavissa Lelulaatikko.com -sivustolla.

2 Sopimus ja tilaukset

2.1 Lelulaatikko.com myy tuotteita sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Asiakas on velvollinen luovuttamaan tilausta tehdessään täydelliset yhteystietonsa, ja asiakas vastaa Myyjälle antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Myyjällä on oikeus korvaukseen vahingosta, jonka tämä kärsii asiakkaan antamien virheellisten tietojen vuoksi. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä on luettavissa Lelulaatikko.comin rekisteriselosteesta, joka löytyy Lelulaatikko.comin verkkosivuilta.

2.2 Ostosopimus syntyy, kun Myyjä on vahvistanut asiakkaan tilauksen ja asiakas on vastaanottanut tilausvahvistuksen sähköpostitse Myyjältä. Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus kunnes Myyjä on vahvistanut sen. Jos tilaus peruutetaan, Myyjä palauttaa asiakkaan tai hänen maksu- tai luottokorttiyhtiönsä tilaukseen liittyen suorittamat maksut.

2.3 Myyjä voi hylätä asiakkaan tilauksen tai tehdyn toimitussopimuksen taikka muuttaa näiden ehtoja, jos asiakas on antanut väärän henkilö- tai yritystunnuksen tai muita vääriä tietoja.

2.4 Tuotteen ominaisuudet, saatavuus, hinta, toimitustavat ja toimituskulut ilmoitetaan tuotteen valinnan ja ostamisen yhteydessä. Kaikki hinnat on ilmoitettu euroissa ja ne sisältävät ALV:n. Hinnat eivät sisällä maksu- ja toimituskuluja, jotka on ilmoitettu erikseen.

2.5 Ilmoitetut toimitusajat ovat arvioita, eivät sitovia toimitusaikoja. Toimitusaika-arviot annetaan Myyjän varastotilanteen ja maahantuojien antaminen tilausaika-arvioiden perusteella. Arvioitu toimitusaika ilmoitetaan tilausvahvistuksessa, kassalla ja/tai verkkokaupassa kyseisen tuotteen sivulla. Myyjä ei ole vastuussa ennalta arvaamattomien muutosten aiheuttamista viivästyksistä, mutta on velvollinen ilmoittamaan näistä asiakkaalle kohtuullisessa ajassa. Myyjä ei myöskään vastaa viivästyksistä, jotka aiheutuvat sen kohtuullisten vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista seikoista, kuten kuljetusyrityksen toiminnasta aiheutuneista viivästyksistä.

2.6 Myyjä ei ole korvausvelvollinen tai velvollinen täyttämään toimitusta, jos tuotteet on myyty loppuun tai jos verkkosivustolla on kuva- tai painovirheitä (esim. tuotteiden kuvauksissa tai teknisissä tiedoissa olevat virheet), virheellisiä hintoja tai virheellisiä tietoja tuotteen varastotilanteesta. Myyjällä on oikeus korjata mitä tahansa tällaisia virheitä sekä koska tahansa muuttaa tai päivittää tietoja. Myyjällä on oikeus peruuttaa tilaus, jos tuotteen hinta on verkkokaupassa hintavirheen takia selkeästi poikkeava markkinahinnasta. Myyjä ei ole vastuussa mistään tiedoista, joita kolmannet osapuolet ovat antaneet verkkosivustoa varten.

3 Tuotteiden Toimitus

3.1 Asiakas voi valita toimitustavan alla olevista vaihtoehdoista. Myyjä varaa oikeuden muuttaa toimitustapaa tilauksen vahvistamisen jälkeen. Myyjä ei peri asiakkaalta toimitustavan muutoksesta aiheutuvia lisäkustannuksia.

Posti SmartPOST – Nouto Postin pakettiautomaatista

Nouda tilaamasi tuotteet valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Sinulle ilmoitetaan tekstiviestillä paketin saapumisesta ja voit noutaa lähetyksesi automaatista heti. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen perusteella. Lähetys kuljetetaan ilmastoystävällisesti.

Posti Economy 16 – Nouto omasta Postista

Nouda tilaamasi tuotteet omasta Postista. Sinulle ilmoitetaan tekstiviestillä tai sähköpostilla paketin saapumisesta ja voit noutaa lähetyksesi postista heti saapumispäivänä. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen perusteella. Ota henkilöllisyystodistus mukaan kun noudat lähetystä. Lähetys kuljetetaan ilmastoystävällisesti.

Posti Express Business Day 14 – Toimitus kotiin

Toimitus suoraan ovellesi sovitusti. Lähetys toimitetaan ilmoittamaasi osoitteeseen arkipäivisin. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen perusteella.

3.2 Jos paketti on noudettava tietystä toimituspaikasta, asiakas noutaa sen saapumisilmoituksessa määritetyn ajan kuluessa. Jos pakettia ei noudeta, on Myyjällä oikeus periä noutamattoman lähetyksen käsittelystä aiheutuneet suorat kulut asiakkaalta.

3.3 Asiakkaan tulee jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa. Mikäli lähetys on vaurioitunut Postin kuljetuksessa, tee välittömästi vahinkoilmoitus noutopisteeseen. Ota myös yhteys Lelulaatikko.comiin, niin sovimme uuden tuotteen toimituksesta.

3.4 Yritysasiakkaiden tilauksissa vaaranvastuu tilattujen tuotteiden osalta siirtyy asiakkaalle, kun Myyjä on luovuttanut tuotteet kuljetusyrityksen haltuun.

4 Toimitus Ahvenanmaalle

4.1 Ahvenanmaalle tilatut toimitukset myydään verottomina (ALV 0%). Asiakkaan vastuulla on maksaa mahdollinen Suomen ja Ahvenanmaan välinen tullimaksu, eli vero toimituksen yhteydessä.

4.2 Asiakas voi valita toimitustavan alla olevista vaihtoehdoista.

Posti Economy 16 – Nouto omasta Postista

Nouda tilaamasi tuotteet omasta Postista. Sinulle ilmoitetaan tekstiviestillä tai sähköpostilla paketin saapumisesta ja voit noutaa lähetyksesi postista heti saapumispäivänä. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen perusteella. Ota henkilöllisyystodistus mukaan kun noudat lähetystä. Lähetys kuljetetaan ilmastoystävällisesti.

Posti Express Business Day 14 – Toimitus kotiin

Toimitus suoraan ovellesi sovitusti. Lähetys toimitetaan ilmoittamaasi osoitteeseen arkipäivisin. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen perusteella.

5 Maksutavat

Paytrail

Kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksupainikkeet: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki. Lasku- ja osamaksupalvelut: Collector ja Jousto. Korttimaksaminen: Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, Eurocard, Diners Club ja JCB. Mobiilimaksaminen: MobilePay. Paytrail-tili on maksutapa, jolla kuluttajat voivat ostaa entistä nopeammin tuhansissa verkkokaupoissa. Lisätietoja maksutavoista voit lukea osoitteessa: https://www.paytrail.com

Stripe

Maksa Apple Paylla, pankki- tai luottokortilla. Lisätietoja maksutavasta voit lukea osoitteessa: https://www.stripe.com.

CoinPayments.net

Maksa kryptovaluutalla (BitCoin, LiteCoin, Ethereum) ja saat vielä -5 – -10% lisäalennuksen. Lisätietoja maksutavasta voit lukea osoitteessa: https://www.coinpayments.net

6 Takuu, tuki ja virhevastuu

6.1 Lelulaatikko.com myy Suomen maahantuojilta ostettuja tuotteita. Tuotteiden takuu määräytyy tuotteen valmistajan tai maahantuojan takuuehtojen mukaisesti. Asiakas on velvollinen tutustumaan takuuehtoihin ennen tuotteen käyttöönottoa. Takuuehdot löytyvät käyttöohjeista, erillisestä takuulomakkeesta taikka valmistajan tai maahantuojan osoittamasta verkko-osoitteesta. Tuotteen takuutodistuksena toimii verkkokaupan tilausvahvistus (asiakkaan kuitti). Myyjä vastaa tuotteiden lakisääteisestä virhevastuusta. Virhetilanteissa asiakas ottaa ensisijaisesti yhteyttä valmistajan takuupalveluihin.

6.2 Yrityskäyttöön hankitun tai yritysasiakkaan ostaman laitteen takuuaika määräytyy valmistajan takuuehtojen mukaisesti, ja takuuajan päättyminen lopettaa samalla aina myös Myyjän vastuun.

6.3 Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus korvaukseen vahingosta, jonka hän kärsii tavaran virheen vuoksi. Kuluttaja-asiakkaalle aiheutuvan välillisen vahingon Myyjä on kuitenkin velvollinen korvaamaan vain, jos virhe tai vahinko johtuu huolimattomuudesta Myyjän puolella, taikka jos tavara kaupantekohetkellä poikkesi siitä, mihin Myyjä on erityisesti sitoutunut.

6.4 Myyjä ei vastaa missään olosuhteissa yrityskäyttöön hankitusta tai yritysasiakkaan ostamasta laitteesta aiheutuneesta välillisestä vahingosta. Myyjän enimmäisvastuu yrityskäyttöön hankitun tai yritysasiakkaan ostaman laitteen virheen tai viivästyksen johdosta on rajattu enintään virheellisen tai viivästyneen tuotteen maksettuun hintaan.

6.5 Kaikissa tilauksiin liittyvissä asioissa tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta info(at)lelulaatikko.com.

7 Ylivoimainen este

7.1 Myyjä ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta seikkaa tai olosuhteiden muutosta, joka on Myyjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Myyjä on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle ylivoimaisesta esteestä viivytyksettä.

8 Kuluttaja-asiakkaiden lisäehdot

8.1 Tilauksen peruuttaminen ja palauttaminen

8.1.1 Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus viimeistään 14 päivän kuluttua tuotteen vastaanottamisesta lukien.

Peruutusoikeus on ainoastaan käyttämättömillä ja alkuperäisessä pakkauksessa olevilla tuotteilla. Vialliset tuotteet vaihdetaan uusiin. Voit tehdä ilmoituksen peruuttamisoikeuden käyttämisestä yksiselitteisellä ilmoituksella esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen info(at)lelulaatikko.com.

8.1.2 Peruuttamisoikeudessa on rajoituksia. Peruuttamisoikeuden rajoitukset määräytyvät muun muassa kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §:n mukaisesti.

Peruutus-/palautusoikeus ei koske:

  • Tuotteita, jotka valmistetaan tai jota muunnellaan asiakkaan vaatimusten mukaisesti tai asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavaksi.
  • Hygienia- ja intiimituotteita.
  • Tuotetta, jonka sinetöinti/suojamuovi on poistettu/rikottu.
  • Tuotetta, jonka myyntipakkaus on rikkoutunut.
  • Tuotepakkauksia, jotka on avattu: alushousut, sukkahousut, sukat ja catsuit-asut.
  • Kondomeja ja kotitestejä.

8.1.3 Jos asiakas käyttää peruutusoikeuttaan, hän vastaa tuotteiden palautuskustannuksista ja on vastuussa tuotteen kunnosta tuotteen vastaanottamisen jälkeen sekä palautuskuljetuksen aikana. Tuote on palautettava 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Tuote on lähetettävä hyvin pakattuna, hyvässä kunnossa ja alkuperäisessä laatikossaan ja/tai pakkauksessaan.

8.1.4 Mikäli palautettua tuotetta on vastoin asiakkaalle kuuluvaa huolenpitovelvollisuutta käytetty, voidaan asiakkaalta periä tuotteen arvonalennus aina tuotteen täyteen hintaan asti sekä lisäksi palautuskulut.

8.1.5 Mikäli asiakkaan saama tuote on rikki tai viallinen, on asiakkaan otettava viivytyksettä yhteyttä Myyjään.

8.2 Kaupan peruuttamisen vaikutukset

8.2.1 Palautamme peruutetusta tilauksesta kaikki saamamme maksut, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että asiakas on valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), ilman aiheetonta viivytystä.

8.2.2 Suoritamme palautuksen sillä maksuvälineellä, jota asiakas on käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa. Asiakkaalle ei aiheudu maksun palautuksesta kustannuksia. Maksu palautetaan viimeistään 14 päivän kuluttua kun olemme saaneet tuotteet takaisin tai kunnes asiakas on esittänyt näyttöä tuotteiden palautuksesta, sen mukaan kumpi ajankohta on aikaisempi. Pyydämme sinua säilyttämään kaikki asiakaspalautukseen liittyvät dokumentit huolellisesti, kunnes olette saanut meiltä tiedon palautuksen vastaanottamisesta.

8.3 Riita-asioiden ratkaiseminen

8.3.1 Erimielisyydet ja riita-asiat pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvotteluteitse. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).